Mágneses építőjáték több korosztálynak

mágneses építőjáték

Ahogy fejlődik a társadalom és elkezdenek növekedni az igények, azzal párhuzamosan ezek kielégítésére is törekednek a kereskedelmi szektor tagjai. Már nemcsak a felnőttek figyelmét igyekeznek felkelteni különféle sajátos termékek biztosításával, hanem a gyermekekre is külön fókuszálnak, mint új fogyasztó rétegre. A különféle, például mágneses építőjáték olyan újdonság, ami jelentősen eltér a megszokott kivitelektől.

Ennek a varázsa gyakran bőven elég ahhoz, hogy felkeltse a figyelmet. Természetesen ennél többet tudnak ezek a típusok, hiszen azon túl, hogy szórakoztatnak, még edukatív jellegük is van. Már 3 éves kortól a tinédzserekig elérhető különféle fokozatú mágneses építőjáték. A fizikai törvényszerűségek felfedezése számos új ismerettel kecsegtet.

Általában műanyagból készülnek, mint alapvető összetevő, de a kulcsfontosságú pontokon mágnesek vannak elhelyezve, amelyek ellenétes pólusúak. Az összeillesztés tehát csak adott sorrendben végezhető el. Ha egy elem semmiképpen nem akar a helyére illeni, akkor nem is fog, hiszen a vonzás-taszítás törvénye megakadályozza ezt.

Többféle módon alakítható a mágneses építőjáték

Bár csak adott módon illeszthetők össze az elemek, azért mégis sokféle forma kirakható belőlük, ha van némi kreativitás. Már maga az a tulajdonság is kiváló élmény, hogy a fémekhez hozzáragadnak a különböző elemek. A játéknak ez bőven lehet az alapja, ami megunhatatlanná teszi.

A Magna-Tiles mágneses építőjáték például 32 darabból épül fel, eltérő geometriai formákat alkotva. Figyelem, mert ez már tudomány és segíthet az iskolában a tananyagok elsajátításában! Téglalappá alakítható, egyenlő oldalú háromszögek, amelyekből kocka forma hozható létre és négyzetek is vannak a csomagban.

Okosan használva, a mágneses építőjáték felvehet kerek, vagyis labda formát, de magas tornyok, piramisok és várak ugyanúgy készíthetőek belőle. A kreativitás itt mindent meghatároz. Kicsit más jellegű a mágneses rakéta építőjáték. Ennek részeiből 4 darab rakéta állítható össze tetszés szerint. Ideje szabadjára engedni a képzeletet!