Miért választják egyre többen a szórt purhab szigetelést?

Az építőiparban szinte állandó az igény az olyan innovatív megoldásokra, amelyek egyszerre biztosítanak hatékonyságot, tartósságot és költségmegtakarítást. Az egyik ilyen modern technológia a szórt purhab szigetelés, amely kimagasló népszerűségnek örvend mind a családi házak, mind az ipari létesítmények terén. De vajon milyen előnyökkel jár a szórt purhab, és hogyan segíthet Önnek is abban, hogy otthona hosszú távon megőrizze energetikai hatékonyságát?

A szigetelés nem elhanyagolható lépés

A szigetelés kritikus szerepet játszik az épületek energiahatékonyságának és komfortjának biztosításában. Megfelelő szigetelés nélkül jelentős hőveszteség jelentkezhet különösen télen, ami igen hamar megmutatkozik a rezsiköltségeken. Ezen kívül a vízszigetelés hiánya is okozhat komoly szerkezeti károkat, aminek már az épület teljes szerkezete látja kárát. A tető például folyamatosan ki van téve a környezeti hatásoknak, csak úgy, mint a hőmérséklet-ingadozás, a tartós esőzés, a hó vagy éppen egy-egy viharosabb széllökés.

Egy technológia, vitathatatlan előnyökkel: Szórt purhab szigetelés

Habár többféle módszer létezik a piacon a tető, tetőtér, padlásfödém szigetelésére, a poliuretán hab szigetelés igen hamar átvette az irányítását, annak ellenére, hogy viszonylag új versenyzőnek számít. Mutatjuk, hogy mit nyerhet vele!

Kimagasló szigetelés: A szórt purhab szigetelés rendkívüli hő- és vízzáró tulajdonságokkal rendelkezik. Összehasonlítva például egy 10 cm vastag purhabot egy 30 cm vastag B 30 vagy Ytong 30 P2-0,5 szigetelőanyaggal, a hőátbocsátási értéke W/(m2K) klasszisokkal alacsonyabb.

Egybefüggő réteg: A szórt purhab egyik legnagyobb előnye, hogy egybefüggő, toldásmentes réteget alkot. Ennek köszönhetően nyoma se lesz hézagoknak, amelyek gyengíthetnék a szigetelés hatékonyságát.

Egyszerű telepítés: Csak fel kell applikálni, szórni a kívánt helyre. Nem igényel bonyolult előkészületeket, és a munka is lényegesen rövidebb, mint a hagyományos szigetelési módszerek esetében = kevesebb idő alatt, kisebb piszokkal és felfordulással jár.

Rugalmas: A szórt purhab szigetelés kiválóan alkalmazkodik a nehezen hozzáférhető helyekhez. Legyen szó bonyolult formájú tetőkről vagy szűk sarkokról, a purhab mindenhová bejut, és tökéletesen kitölti a réseket.

Tartós: A szórt purhab rendkívül tartós, így hosszú éveken át biztosítja a megfelelő szigetelést mindezt anélkül, hogy bármikor is veszítene hatékonyságából.

PUR-CENTRUM Kft: szórt purhab szigetelés kivételes minőségben

Amennyiben megfelelő szakembert keres a szigetelési terveire, nyugodt szívvel ajánljuk a PUR-CENTRUM Kft-t! A vállalat szakemberei nemcsak precíz munkát végeznek, de 15 év garanciát vállalnak munkáinkra, így hosszú távon is elégedett lesz a végeredménnyel. Szolgáltatásaik az ország legkisebb településeire is kiterjednek, így senki sem marad ki a lehetőségből!

A PUR-CENTRUM Kft zárt cellás és nyitott cellás purhabszigetelést is kínál, így az Ön igényeinek és az épület specifikációinak leginkább megfelelő megoldást tudják biztosítani. Előbbi egy nagyon kemény, lépésálló anyag, gyorsan szilárdul, idő- és költségtakarékos megoldást nyújt, ráadásul vegyszerálló és könnyen tisztán tartható. A nyitott cellás verzió pedig egy lazább szerkezetű és rugalmasabb anyagösszetételt eredményez, nem párazáró, hanem páraáteresztő, így megakadályozza a penészesedést is.