Milyen anyagot válasszunk homlokzat szigeteléshez?

Az épületek homlokzati hőszigeteléséhez számos anyag használható. Az, hogy adott esetben melyikkel érdemes dolgozni, nagyban függ épület típusától, a környezeti feltételektől, a költségvetéstől és a tervezett szigetelési eredményektől. Az alábbi cikkben röviden bemutatjuk, hogy melyek a legnépszerűbb alapanyagok, amelyek alkalmazhatók a homlokzati falak hatékony és persze esztétikus szigeteléséhez.

Mindig kérje profik segítségét!

A szigetelőanyag kiválasztásakor fontos figyelembe venni a termékek hővezetési tulajdonságait, a környezeti hatásokat, a telepítési követelményeket és a költségvetést. Továbbá, a szakértői tanácsadás is nagyon fontos lehet, hogy ki lehessen választani a legjobb minőségű anyagot a homlokzat szigetelés árak tervezett mértéke alapján.

 

A szakemberekre természetesen nem csupán a tanácsadás terén számíthat, hanem a kivitelezésben is. A homlokzati hőszigetelés célja, hogy az akár évtizedeken keresztül is garantálja az ingatlan megfelelő hőtartó képességét. Ezt csak akkor lehet elérni, ha a kivitelezést tapasztalt és hozzáértő szakemberek végzik, akik rendkívüli precizitással járnak el és garanciát vállalnak a munkájuk minőségére.

 

Mi mindenképp az Otthonkivitelezés csapatát ajánljuk, akik a generálkivitelezés mellett a kisebb-nagyobb projektek megvalósításában is segédkezet nyújtanak. A homlokzat szigetelés árak tekintetében pedig keresve se találna jobb választást.

Alapanyagok és homlokzat szigetelés árak

Hagyományos fehér polisztirol – EPS

A polisztirol alapú szigetelésnek tulajdonképpen háromféle típusát szokták alkalmazni, azonban a legismertebb az úgynevezett EPS szigetelés, más néven  expandált polisztirol, amelynek tipikus képviselője a hungarocell. Népszerűsége abban rejlik, hogy az egyik legolcsóbb külső szigetelési lehetőség, ráadásul kifejezetten tartós és esztétikus megoldás.

Grafit szigetelés (polisztirol grafit adalékanyaggal)

A hagyományos polisztirolnak egy sokkal hatékonyabb változata a grafittal dúsított  homlokzati hőszigetelő rendszer. A grafitos polisztirol akár 20-30%-kal is növelheti a hőszigetelés hatékonyságát a hagyományos termékekhez képest, mivel hővezető képessége jóval alacsonyabb. 4-6-8 cm-rel vékonyabb grafit polisztirol lapokkal ugyanolyan hőszigetelő hatás érhető el, mint az azonos vastagságú sima fehér polisztirol esetében. Természetesen a teljesítménybeli különbség a homlokzat szigetelés árak tekintetében is megmutatkozik, de összességében egy biztos és hosszútávú befektetésről beszélhetünk.

Kőzetgyapot szigetelés

A harmadik, szintén népszerű homlokzati szigetelési lehetőség a kőzetgyapot. A kőzetgyapot alapú szigetelés fő előnye a hagyományos polisztirol szigeteléshez képest a sokkal jobb páraáteresztő képesség. Hővezetési együtthatója közel megegyezik az EPS-sel. Önmagában ettől a kőzetgyapot még nem lenne olyan népszerű anyag, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a kőzetgyapot alapú homlokzat szigetelés árak jóval magasabbra rúgnak mint a polisztirol esetében, és hőszigetelő képessége alacsonyabb, mint a grafitos szigetelésé. Ami a kőzetgyapotot népszerűvé teszi, az a páraáteresztő képessége, a sokkal kedvezőbb tűzállósági paraméterei és az akusztikai tulajdonságai. További előnye, hogy természetes anyagokból készül és évtizedekig tart.