Precíz csomagoláshoz mindig kell sztreccsfólia

sztreccsfólia

A kereskedelem és a szállítmányozás a modern gazdaság alapja. Természetesen, mint minden más terület ez is hatalmasat fejlődött az elmúlt időszakban. Sorra jelentek meg a legújabb technikai vívmányok, amik gyakran igen komplex formájában tették ezt, míg máskor olyan egyszerű termékek képében, mint a sztreccsfólia. Azt hihetnénk, hogy egy szimpla fóliáról van szó, de valójában annál sokkal többről.

A polietilénből készült teljesen átlátszó, vagy sötét fóliát már alapvetően úgy alkották meg, hogy az lehetőleg minél inkább nyújtható legyen. Voltaképpen ezt jelenti a neve is. A sztreccsfólia sajátos tulajdonágának hála valóban sokoldalú, amiért igen kedvelt főként a csomagolástechnikában. Lássuk, hogy pontosan hol és hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet.


Mikor jön jól igazán a sztreccsfólia?
A sztreccsfólia egyszerűen kézzel, vagy valamilyen applikátorral tekerhető rá gyorsan a különféle tárgyakra, főként dobozokra, amik akár nagy tömegben raklapokon vannak elhelyezve. Villástargonca használata során meghatározó a stabilitás, mert elég egy rossz mozdulat és akár minden borulhat. A sztreccsfólia azonban remekül tart. A különfél csomagokat, árukat megvédheti a környezeti hatásoktól, amilyen a nedvesség, vagy éppen a por.

Még a logisztikát is megkönnyíti, már amennyiben a különféle holmik eltérő színű fóliával vannak betekerve. Az sem ritka azonban, hogy a sztreccsfólia a gyártósorok között ölti fel a fejét, mivel a szalagról lekerülve a friss termékek igen sérülékenyek, így azok védelméről ilyen formában lehet gondoskodni. Érdemes tehát tenni róla, hogy mindig kéznél legyen.