Rossz barátokat választottam

Van egy Skóciában játszódó film, ami egy olyan baráti társaságról szól, akinek a tagjai különböző függőségekben szenvednek.

A főszereplő mondható közülük a legértelmesebbnek, és ő az, aki a leginkább érzi, hogy ez az életforma nincs rendben.

A film egyik fő mondanivalója, hogy visszahúzza ez a társaság a mocsokba, és párszor el is hangzik a következő mondat a filmben:

„Mit tehettem volna, ha egyszer a barátaim?”

A film azért ragadott magával, mert az alkoholizmusom is valahogy így indult. Egy baráti társaság vitt bele engem az életbe, de persze azért nem szeretném a saját felelősségemet fontosságát lekicsinyíteni. A lényeg, hogy egyszer csak rajtam is elkezdtek jelentkezni az alkoholizmus tünetei.

Az alkoholizmus örökre velem marad, hiszen abból teljesen nem lehet kigyógyulni. Azonban így is teljes életet élek, amit a Felépülőknek köszönhetek. Nélkülük biztosan soha nem térek rá a helyes útra.

Ha esetleg lenne köztetek olyan valaki, akinek gondjai vannak az alkohollal, akkor látogasson el a felepulok.hu weboldalára, mert biztos vagyok abban, ennél jobb megoldást nem fog találni.

De miben rejlik a sikerük?

Egyrészt adott egy kiváló, 28 napon keresztül tartó felépülési program, melynek a fejlesztése során az Amerikai Minnesota-modellt vették alapul.

Másrészt az ott dolgozó személyzetről is csak a legjobbakat tudom elmondani. Ők egy olyan odaadó csapat, aki egy hihetetlenül nagy szaktudásra és tapasztalatra építhetnek, és ezáltal hatékonyan képesek segíteni az alkoholbetegek számára is.

Biztosan érdekel titeket maga a helyszín is, ami érthető, elvégre mégiscsak ott töltenek el 28 teljes napot a bentlakók.

A legegyszerűbb, ha ezt nem is én mondom el nektek, hanem egyszerűen felmentek a weboldalukra, ahol sok képet találhattok arról a mesebeli házról, és a festői tájról, ahol a programra sor kerül.

De érdemes az alkoholizmus tünetei linkjére is kattintani, mert itt egy olyan írást találhattok, melynek elolvasása után teljesebb képet is kaphattok erről a betegégről.

Persze a weboldal sok más érdekes információval is szolgál, szóval tényleg ajánlom az olvasását, főleg akkor, ha van a környezetedben olyan valaki, akinek gondja lenne az alkohollal!