Stabil munkakört biztosít egy traktoros állás

mezőgazdaságii allas

A mezőgazdaság egy olyan munkakört ölel fel, amibe elég sok tevékenység beletartozik.

Talán leginkább mégis a szántás és növénytermesztés az, ami eszünkbe juthat, amikor erre gondolunk. Bármilyen meglepő, de ez az iparág az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül és a folyamat még mindig tart. Amíg régen egy traktoristáról az a kép terjedt el, hogy könyékig olajos az állandó szereléstől és úton-útfélen lerobban a járművével, addig mára akár öltönyben dolgozó személyekre cserélődött a kép. Nem meglepő tehát, ha sokakat érdekel egy traktoros állás, mezőgazdasági gépek kezelése. A modern berendezések már központi elektronikával, számítógépes vezérléssel működnek, miközben a fülkék légkondicionáltak.

A következő lépés ezen a területen minden bizonnyal a távirányítás, műholdas és önvezető rendszerek megjelenése. De addig is marad a professzionális kezelés.


Mit kínál egy traktoros állás? Egy traktoros állás, aminek részét képezi a mezőgazdasági gépek kezelése és karbantartása ma már komoly műszaki képzettséghez kötött, valamint vezetői engedély meglétéhez. A garantált hosszú távú munkaviszony mellé automatikusan jár a versenyképes fizetés. A gépekkel együtt dolgozni manapság már egyre inkább meghatározó feladat, ugyanis ezek hiányában a teremelékenység csökkenése gyorsan megmutatkozik.

A folyamatosan fejlődő technikai megoldások révén viszont fel kell venni a lépést a haladással. Az élelmiszertermelés a közeljövőben még inkább meghatározó szektor lesz, mint eddig valaha. Egy stabil traktoros állás éppen ezért olyan lehetőségeket kínál, amiket kár lenne elszalasztani.