Sült nyúl recept a változatos étkezéshez!

Napjainkban egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk az egészséges táplálkozásnak. A magyar lakosság számára azonban kevésbé ismert a nyúl húsa, ezért elenyésző részét teszi ki a hazai húsfogyasztásnak, annak ellenére, hogy kedvező tápanyag-összetételének köszönhetően ideális alapja lehet a korszerű, változatos táplálkozásnak. Hazánkra tehát nem jellemző a nyúlfogyasztás, talán sokan nem is tudják, hogy még a baromfihúsnál is alacsonyabb a nyúl könnyen emészthető, fehér húsának a zsírtartalma, ugyanakkor fehérjében gazdagabb. Ebben a cikkben azonban röviden bemutatunk egy könnyen elkészíthető sült nyúl receptet. A sült nyúl recept hozzávalói között mindenekelőtt egy közepes nyúl, vagy annak fele szükséges, fűszerek – só, bors, fokhagymapor, valamint vöröshagyma és zsír.

Első lépésben a megtisztított, darabokra vágott nyúlhúst sóval, borssal és szárított fokhagyma porral meghintjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy nagyobb tepsit kikenünk egy kanálnyi zsírral, majd belefektetjük a húst. Egy közepes fej vöröshagymát megtisztítunk, nagyobb darabokra vágjuk, és a hús közé szórjuk. Ez követően meglocsoljuk egy evőkanálnyi olvasztott zsírral és egy deciliter vízzel. A sikeres sült nyúl recept a sütésen alapszik, azaz előmelegített sütőben addig kell sütni, amíg teljesen megpuhul a hús. A sütési időre nincs általános időtartam, hiszen ez függ a hústól és a sütőtől is. Időnként villával ellenőrizzük, hogy puhul a hús vagy sem, ugyanis, ha már a villa könnyedén belem könnyedén belemegy a húsba, akkor jó lesz.