Űrtechnológiával készülnek a legmodernebb hűtőszekrények

Egy hűtőszekrény már régen nem csak arra jó, hogy hidegen tartsa az élelmiszereket. A legmenőbb márkák eszközei olyan funkciókat is tartalmaznak, amelyek elképesztő kényelmi szintet tesznek lehetővé. Kis túlzással űrtechnológia ez, mutatjuk is, miért.

Egy hűtőszekrény elsődleges feladata, hogy megőrizze ételeink minőségét, lehűtse italainkat kellemes hőmérsékletre. Nem árt, hogy ha energiatakarékos a fogyasztása, ha ötletes elrendezésűek a tárolói. Ezek az alapfelszereltség részei, extraként pedig biztosan mindenki hallott már beépített jégkocka-adagolóról, applikációs hőmérséklet-vezérlésről. Ez azonban még mindig semmi, ha a csúcstechnológiákat nézzük, amelyekkel az Alza kínálatában található hűtők is rendelkeznek.

Kamera segít, hogy mindig tudjuk, mi lapul a hűtőben

Nem kell már hazatelefonálni, hogy a házastárs vagy a gyerek nézze meg, mi van a hűtőben: a Bosch által alkalmazott Home Connect részeként egy beépített kamera rögzíti a hűtő teljes tartalmát, ez a kép pedig elérhető az okoseszközökről. Bármikor rá tud nézni az ember a telefonjával, mi lapul éppen a hűtőjében.

Olyan funkció is elérhető, amellyel a hűtőszekrény értesíti gazdáját, ha nem lett megfelelően becsukva, így megelőzhető a hatalmas villanyszámla, illetve az élelmiszerek megromlása. A gyorsfagyasztásra kitalált Super Freeze szolgáltatás pedig az extragyors hűtést teszi lehetővé.

Ha nincs ötlet az esti vacsorához, az sem gond: az élelmiszerfelismerő program tűpontosan tudja majd, milyen alapanyagok lapulnak a hűtőben, ezekhez igazodva pedig receptajánlatot jelenít meg a kijelzőn. Megfőzni még éppen nem főzni meg helyettünk a vacsorát…

Okos doboz a zöldségeknek, gyümölcsöknek

Ez még nem elég? A NoFrost elnevezésű innováció kivezeti a nedvességet a hűtőtérből, így jegesedés nélküli fagyasztást valósít meg, a PowerCooling pedig egy ventilátor működtetésével segíti a frissen beletett élelmiszerek megfelelő hűtését.

Unod, amikor egy étel megfagy a hűtő hátuljában? Az All-around Cooling rendszere fúvókákkal szabályozza, hogy a hűtőtér minden pontján ugyanolyan hőmérséklet uralkodjon. Az AirfreshFilter megoldja, hogy ne legyenek kellemetlen szagok egy intenzívebb élelmiszer lehűtése során, eközben a baktériumokat is semlegesíti.

Külön ki kell emelnünk a VitaFresh funkciót, amely egy speciálisan a zöldségeknek, gyümölcsöknek kifejlesztett belső doboz. Ez arra hivatott, hogy megőrizze a növények frissességét: egy ebben tárolt zöldség akár háromszoros ideig is eláll.

A fotó forrása:

Gorodenkoff / Shutterstock.com