Az e cigi patronok helyes használata

ecigi

Az elektromos cigi egyik fő alkotó része az e cigi patronok vagy más névén porlasztó, ami nagyban befolyásolja a cigizés élményét. Függ a méretétől, típusától, sokszor a gyártók olyan nevet adnak neki ami rámutat az adott e cigi patronok jellemzőire, mint például bazinagy, átlátszó, vatelines, kanócos. E két utóbbi arra utal, hogy mi segítségével párolog az e liquid. Vásárlás esetén tudnunk kell, hogy milyen típusút szeretnénk: alul vagy felül töltőst, egy vagy két fűtőszálasat, cserélhető szipkásat vagy akár cserélhető tank testet más névén üveg boritás, ez hasznos repedés, sérülés esetén.

Az sem mindegy, hogy az adott e cigi patronok mekkora kis méretű csepegtetős módszerrel működnek, vagy szivar, vagy annál nagyobb méretben van, vagyis 1milliliter alattitól egész 10 milliliterig van forgalomba. Létezik szabályozható elektromos cigi, aminek az akkumulátor feszültségét lehet beállítani de ez nem annyira elterjedt mivel ha nem egyben vásárolt e cigi készletet vásárolunk hanem külön akkumulátort és patront nem biztos, hogy ez a szabályozó érzékeli a tank belső tárhelyet, úgyhogy ez nem fontos enélkül is élvezhető az e cigi által kibocsájtót gőz mennyisége.

A tank feltöltése után várni kell, hogy a kanóc felszívja a liquidet mert különben égett, fémes ízt érez az ember. Az sem mindegy, hogy milyen akkumulátorhoz, milyen patront vásárolunk és fordítva. Ha szaküzletben vagy web áruházban tesszük ezt meg ott meg van adva, hogy melyik való a másikhoz vagy érdemes kész összeállított készülékeket beszerezni. Igény szerint lehet akár henger alakú, ami a legelterjedtebb, vagy téglalap, vagy akár a régi, nagyapáink által használt pipa formájú, amit akár díszként a polcra is tehetünk, kinek mi tetszik.