Egyedi főzőlap kombinációk, szabja személyre konyháját

A főzés minden háziasszony életében az egyik legnemesebb feladat, éppen ezért nem mindegy, hogy mennyire illik bele az elképzeléseinkbe az a felület, amin nap, mint nap dolgozunk. Habár többféle főzőlap közül választhatunk, a moduláris főzőlapokkal teljesen új ajtók nyílnak meg előttünk. Elmondjuk, hogy miről is van szó!

Hogyan válhat a mindennapos főzés valódi élménnyé?

A 3 fő alaptípus a gáz-, elektromos- és indukciós főzőlapok. Mivel mindegyik kivitelnek megvan az előnye, elsőre nem könnyű rámutatni valamelyikre, ha vásárlás a cél. Léteznek azonban már ún. moduláris főzőlapok is, ami röviden annyit jelent, hogy ezek az elemek (főzőlapok) önállóan, egymástól függetlenül is működni tudnak. Innentől kezdve pedig nem kell döntenünk egyik főzőlap mellett sem, hiszen akár az összes megjelenhet a konyhánkban! A Miele főzőlap esetében például nem csak az említett 3 alaptípus közül választhatunk, de a SmartLine többi eleme közül is, akárcsak az Indukciós wok, a Grillező vagy a Teppan Yaki. Milyen további előnyökkel járhat még, ha ilyen konstrukcióban gondolkodunk?

Szabadjára engedhetjük fantáziánkat

A moduláris főzőlapokból teljesen személyre szabott főzőfelületet állíthatunk össze. Van, ami jobban működik a főzőlapon, de van olyan étel is, ami csak a kertben az igazi. A Miele főzőlap SmartLine elemeivel minden egy füst alatt elvégezhető a konyha berkein belül, de még különleges ételek kibontakozását is lehetővé teszik. A Barbecue grillen szabadon sütögethetünk, a Wok egyedi tervezésű mélyedésében ropogós finomságok készülhetnek, a Teppan Yaki Miele főzőlap segítségével pedig megismerkedhetünk a japán főzőhagyománnyal.

Bármilyen konyhába beilleszthetjük

Szerencsésnek mondhatják magukat azok, akik nagyméretű konyhával rendelkeznek, de már azokra is rámosolyoghat a szerencse, akik egy ici-pici helyiségben főznek. A Miele főzőlap SmartLine elemei például határtalan rugalmasságot tesznek lehetővé, hiszen kapásból 3 készülék szélességet kínálnak, ami pedig az elemek számát illeti, akár 2, 3, 4 vagy 5 főzőlapot is egymás mellé illeszthetünk, és könnyedén egyesíthetjük őket egyetlen, egységes főzőfelületté.

Nem kell megváljunk a régi edényektől

Neked is van egy olyan serpenyőd, ami lehet, hogy már kicsit viseletes, de csak abban szeretsz főzni? Sajnos az indukciós főzőlap esetében egy teljesen új edénykészletet kell beszerezni, mivel nem tehetünk rá akármit. Ha azonban moduláris konstrukcióban gondolkodunk, akkor nem csak indukciós főzőlapunk lesz, de gáz-vagy akár elektromos is, így semmi szükség kidobni a jól bevált eszközöket.

A legkisebbek közelében is nyugodtan főzhetünk

Meglehet, hogy a gázfőzőlap szerelmesei vagyunk, de ha a csemetéink is megjelennek, akkor igen rövidre fogjuk a főzést. A moduláris főzőlapoknak hála nem kell többé összecsapni a vacsorát, hiszen nyugodtan áttérhetünk indukciós/elektromos főzőlapra, amelyeknél nincs nyílt láng. Az indukciós és elektromos kivitelű Miele főzőlap például rendelkezik maradékhő-kijelzővel, ami azt jelenti, hogy tudni fogjuk, ha a főzőfelületet nem hűlt még le teljesen.

Nagyobb biztonságérzet áram-vagy gázkimaradás esetén

Ha többféle főzőlap is megtalálható a konyhánkban, akkor egy esetleges áramkimaradás vagy gázszolgáltatás szünetelés esetén sem kell kivonni magunkat a konyhából, és nem marad éhesen a család. Előbbi esetben nyugodtan áttérhetünk a gázfőzőlapra, utóbbinál pedig az elektromos vagy indukciós kivitelre. Ez pedig megadja nekünk a tökéletes nyugalom élményét.