Fontos a felni csavar állapotának ellenőrzése

felni csavar

A kerékcsavar és a kerékanya a felni rögzítésére szolgál. Ezek mérete mindenképp azonos kell legyen, és tökéletesen kell passzoljanak egymáshoz. A méretek gyártmányonként különbözőek lehetnek. A menethibás csavarokat mindenképpen ki kell cserélni, hiszen, ha nem jól rögzíti a kerekeket, az balesetveszélyes lehet.

A saját biztonságunk érdekében jó, ha biztonsági vagy excenteres felni csavar van az autónkon. A kerékcsavar kupak a kerékagy csavar tartozéka, feladata a csavarok korrodálódásának megakadályozása. A felni csavar ára függ a minőségétől és a kiviteltől.

Annak érdekében, hogy a kerékagy csavarokon a menetet ne szakítsuk meg, fontos betartani a megfelelő meghúzási nyomatékot. A felni csavar állapotát érdemes rendszeresen ellenőrizni, amit úgy tehetünk, hogy kicsavart állapotban megvizsgáljuk őket. A szennyeződéseket, esetleg rozsdát mindenképp távolítsuk el, használjunk kenőanyagot a menetes részeken.

Abban az esetben, ha minimális sérülést is észlelünk, mindenképpen ki kell cserélni. Ha menetközben vagy fékezéskor csiszoló hangot hallunk a kerekek felől, valószínű, hogy a csavarok cseréje esedékes. Mindenképpen csak az adott autótípushoz ajánlott kerékcsavart, illetve kerékanyát használjuk, az alu-felni.eu webáruházban minden modellhez található kerékcsavar szett.

Audi RS6 felni akár házhozszállítással is kapható

Alufelnihez is vásárolható speciális kerékcsavar. Az abroncsok cseréjekor érdemes megnézni az állapotukat, nem kell-e újat venni a régiek helyett. Az Audi RR6 felni vásárlásakor is oda kell figyelni a felni csavarok számára, az osztókörre, és a középfuratra. Szett vásárlása esetén egyes webáruházakban felniken kívül a következő kiegészítők vannak az árban: szelep, felni kupak, központosító gyűrű.

A csavarokat, anyákat külön kell megvásárolni. Az Audi RS6 felni is kapható ilyen összeállításban, ráadásul több modellből választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. Rendeléskor a keréktárcsa pontos méreteit fontos tudni (alufelni átmérője, osztókör vagy ET szám, alufelni szélessége, furatszám). Alufelnit több színben is gyártanak, így kiválaszthatjuk az autónkhoz legjobban passzoló változatot.

Az alufelnire érdemes a nyári szettet szerelni, a téli időszakra pedig tökéletes választás a lemezfelni, ami sokkal strapabíróbb, ezenfelül egy esetleges sérülésnél könnyebben javítható. A kisebb hibákat polírozással, a nagyobbakat hegesztéssel lehet rendbehozni, azonban, ha nagyon sérült a tárcsa, nem érdemes hegeszteni, mert a javításnál újra el fog törni.