Gyors, tartós és fájdalommentes szőrtelenítés? Létezik!

Az állandó borotválás, a fájdalmas gyantázás és epilálás nem csak kellemetlen szőrtelenítési formák, de nem is mondhatók tartós vagy bőrkímélő megoldásnak. A szőrszálak visszanövése során gyakoriak a szőrbenövések és a szőrtüszőgyulladás, ami legjobban úgy előzhető meg, ha nincs minek visszanőnie, erre pedig a lézeres szőrtelenítés az ideális megoldás.

Hatékony megoldás fájdalom nélkül

Biztosan kijelenthetjük, hogy a szőrtelenítés senkinek nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé, pláne, ha egyesével vagy többesével kell kitépkedni a szőrszálakat. A szőrzet sűrűsége és a fájdalomtűrő képesség is egyénenként változó tulajdonság, valamint a test különböző területein más és más érzés a szőrtelenítés. Míg a végtagokon megszokott lehet a gyantázás, addig az érzékenyebb részeken, mint a hónalj vagy a bikinivonal már sokkal fájdalmasabb lehet.

Lézeres szőrtelenítés során a lézerfény a szőrszálak tövéig hatol, a szőrtüszők egy erőteljes hőlöketet kapnak, így a hőenergia hatására azok elpusztulnak, a szálak pedig kihullanak. Ezek a szőrtüszők a későbbiekben nem lesznek képesek újabb szőrszálakat termelni. A kezelés a növekedési fázisban lévő szőrszálakra hat, ezért van szükség több alkalomra, hogy mindegyik szőrszál ebbe a fázisba kerüljön.

Szőrszálak érzékeny területen? Nem probléma!

Vannak olyan testrészek, ahol a szőrtelenítés sokkal kellemetlenebb vagy fájdalmasabb, ilyen például a hónalj vagy az intim terület. Lézeres szőrtelenítés segítségével hatékonyan szabadulhatunk meg az erős szőrzettől anélkül, hogy szőrszálakat kéne tépkednünk hozzá. Végleges megoldással, tartósan élvezhetjük a sima, puha és szőrtelen bőrt.

Az arc szőrtelenítése kifejezetten kényes feladatnak számít, akár egy enyhe bajuszgyantázásról, akár néhány szőrszál szemöldökcsipesszel való kiszedéséről van szó. Lézeres szőrtelenítéssel megszabadulhatunk a látható helyen lévő kellemetlen szőrszálaktól, vagy elfelejthetjük a szemöldökszedést egy életre. A szemmel látható előnyök mellett a lézerfény javítja a vérkeringést, serkenti a regenerációs folyamatokat és rugalmasságot is ad a kezelt bőrfelületnek.

Lézeres szőrtelenítés több alkalmas kezeléssel

A lézeres szőreltávolítás ma már rutin szépészeti beavatkozásnak számít, amelyet a tartós végeredmény érdekében több, egymást követő alkalommal végeznek az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum munkatársai. Mivel a szőrszálak három különböző növekedési fázisban lehetnek, ezért szükséges több kezelési alkalom, hiszen csak az anagén (növekedési) fázisban lévő szőrszálakra hat a lézer.

Hosszútávon nem csak rengeteg időt spórolhatunk meg tartós szőrtelenítéssel, de az eljárás egyúttal pénztárcakímélő megoldás is, hiszen nem kell többé szőrtelenítőkre költeni. A kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie, és átlagosan 4-6 alkalomra van szükség a szőrtelen végeredmény eléréséhez. Közben a lézerfény hatására a gyulladások is mérséklődnek, és hosszútávon szőrtüszőgyulladás és szőrbenövés sem jelentkezik többé, a bőr pedig örökre selymesen sima és szőrtelen lesz.