Hogyan válassz klímát fűtéshez?

Napjainkban a légkondicionáló készülékek már nem csupán a nyári hőségben biztosítanak kellemes légkört otthonunkban, hiszen a modern készülékeket akár már fűtésre is használhatjuk, azaz tulajdonképpen egy eszközzel meg tudjuk oldani a temperálást minden évszakban. Kedvünk szerint állíthatjuk a hőmérsékletet, ráadásul mindezt igen költséghatékony módon.

Elektromos fűtés kedvező áron

A klímával való fűtés lényegében az elektromos fűtés egy vállfaja, melynek alkalmazása révén, ha szem előtt tartunk néhány szempontot, rengeteg energiát és pénzt takaríthatunk meg a mindennapok során.

 

A megfelelő klímaberendezés kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint az elsőre gondolnánk, hiszen a költséghatékony és effektív üzemeltetésnek több feltétele is van.

Minden esetben érdemes szakemberek segítségét kérni, akik az adott lakás, vagy iroda stb. paramétereinek függvényében meghatározzák, hogy milyen típusú eszközre van szükség.

 

Példának okért Hajdú-Bihar megyében a World Klíma Debrecen csapatára ilyen téren bármikor számíthatsz. Professzionális segítséget nyújtanak ügyfeleiknek, legyen szó tanácsadásról, kivitelezésről, vagy karbantartásról. A klíma Debrecen városában is egyre népszerűbb alternatíva a klasszikus fűtési rendszerekkel szemben.

Megfelelő teljesítmény

Az egyik legfontosabb szempont klíma vásárlása során a fogyasztás optimalizálásához a  megfelelő teljesítmény kiválasztása. Ha rosszul mérjük fel a helyzetet elképzelhető, hogy egy túlfogyasztó berendezést választunk, melynek teljesítménye túl magas a lakás, vagy az adott helyiség méreteihez képest. Ellenkező esetben pedig előfordulhat, hogy a berendezés egyszerűen nem képes megfelelő hőmérsékletűre fűteni a szobákat.

Energiaosztály

Az előzőkkel szorosan összefügg az energiabesorolás kérdése. A költséghatékony fűtés, és persze hűtés érdekében törekedni kell arra, hogy minél jobb energiaosztályú berendezéseket vásároljunk. Ez tulajdonképpen azt jeleni, hogy A+ minősítés alatt nem érdemes klímát választani.

Zaj

A zajszint ugyancsak sokat nyom a latban, mind a kültéri, mind pedig a beltéri egységet tekintve. A klíma Debrecen, vagy más nagyobb városok esetében, ahol a panelházak teraszán is gyakorta találkozunk a kültéri egységgel, fontos, hogy halkan működjön.

Légszűrők

Nem elhanyagolandó szempont a megfelelő minőségű légszűrők megléte sem, ugyanis ezek akár a pollenek 99%-át is képesek kiszűrni, illetve megakadályozzák a vírusok, baktériumok bejutását, valamint lekötik a levegőben lévő porrészecskéket.

Távoli vezérlés

És még egy praktikus kritérium, hogy mindenképpen okoseszközt érdemes vásárolni, amelyeket akár okostelefon segítségével is lehet irányítani, bárhonnan, bármikor. Persze ma már a legtöbb légkondicionáló berendezés így van kalibrálva.

 

A World Klíma Debrecen kínálatában is számos kiváló minőségű, a legjobb energiaosztályba tartozó klímát találhatsz.  Amennyiben Debrecenben, vagy környékén élsz és szeretnéd elektromos fűtésre cserélni elavult, költséges fűtőrendszeredet, akkor mindenképp ajánljuk a World Klíma Debrecen csapatát.