Hogyan viseld a tanzanitot? 5 ékszertipp az Ékszerakciótól

A drágaköves ékszerek viselését, bár különlegességüket és szépségüket mindenki csodálja, gyakran inkább elkerüljük, mert könnyebben beleakadnak bármibe; megkarcolhatjuk vele társainkat; pont az a szín nem illik a ruhához; ha elveszne, nagyobb érték. Ezek helytálló érvek, de azt is beláthatjuk, hogy mindegyik orvosolható egy kis odafigyeléssel. Különösképp, ha arra gondolunk, mennyire előnyös az ásványok viselése mind egészségügyi, mind spirituális szempontból, s az esztétikai hozadék sem utolsó szempont. Drágaköves ékszer vásárlását megelőző hezitáció csökkentése céljából összegyűjtöttünk pár ékszerötletet, hogyan viseld a világ legritkább drágakövét, a Tanzanitot.

1. Finom intelligencia: Tanzanit karkötő

A Tanzanitról tudjuk, hogy jelenleg a világ legritkább ásványa, melyet az 1960-as évek vége felé kezdtek csak el bányászni. Egy különleges, ibolyaszínű zoizitről van szó, mely színvilágával észrevétlenül meghódította a világot. A kék és lila ötvözete a két szín tulajdonságait egyesíti, így biztosítva viselőjének éber nyugalmat, higgadt hatékonyságot, intelligenciát és eleganciát. Ezen jellemzők miatt ajánlott a Tanzanit viselése olyan alkalmakkor, amikor szellemileg leterheltek vagyunk, döntés előtt állunk vagy kreatív energiákra van szükségünk.

Egy Tanzanit karkötő bármely állásinterjú, írás- vagy szóbeli vizsga alkalmával nagyszerű választás. Szolid, nem kihívó, mégis látható helyen van. Mi is ránézhetünk a “számonkérés” közben, s kérhetjük segítségét. Viseljük bármilyen hivatalos eseményen, kiváltképp, ahol a dress code is konzervatívabb, így a felső öltözet zártabb, vagyis a drágaköves nyakláncok érvényüket vesztenék.

Érettségi, diplomaosztó, de bármely olyan életszakasz alkalmával kiváló ajándék, mikor az ajándékozott életének egy szakasza lezárul, s kezdődik egy új, hiszen a Tanzanit az “Új kezdetek köve” is. A karkötő kevésbé kritikus ajándéktárgy szemben a fülbevalóval és a gyűrűvel. Az Ékszerakció oldalán tanúsítvánnyal rendelkező Tanzanit karkötők közül lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet.

2. Domináns elegancia: Tanzanit nyaklánc

A nyakláncok esetén meghatározó, hogy milyen ruhadarabbal viseljük. Míg egy egyszerű arany vagy ezüst láncnál nem gond, ha csak kikandikál a pulóver alól, addig egy drágakővel díszített nyakék esetén a lényeg veszik el, ha a ruházat eltakarja a követ.

Ahogy az előző pontban a Tanzanit tulajdonságainál említettük, annak ibolyakék színe viselőjének szellemi üdeséget és elegáns megjelenést kölcsönöz. Elegáns összejövetelek, üzleti vacsorák, színvonalas rendezvények alkalmával természetes tekintéllyel illeti viselőjét, s emeli ki a közösségből a lehető legpozitívabb értelemben a Tanzanit nyakék.

Az “Új kezdetek köve” egy kapcsolat indulásánál is kiváló kiegészítője a vacsora dressznek.

3. Sokoldalú fülbevaló

A fülbevalók sokfélesége lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára legoptimálisabb kialakítást: pont, hosszan lelógó, kis vagy nagy karika, indamintás, sokköves. A lehetőségek tárházának csak a kreativitás szabhat határt (de nem fog).

Így a drágaköves fülbevalók viselésének megtalálhatjuk a helyét mind a hétköznapokban, mind különleges események alkalmával.

A Tanzanit ibolyakék árnyalata meghatározza az öltözet színét, így azokat érdemes összeegyeztetni. A kő méretét, a fülbevaló anyagát (ezüst/arany) és formáját pedig az évszak (téli sapka, esernyő), hajviseletünk (konty, leengedett haj) és tevékenységünk (sportolás, gyermekfelügyelet, romantikus séta, irodai munka) határozza meg.

4. A boldogító gyűrű

Gyűrű viseléséhez nem kell házasnak lennünk. Viszont drágaköves gyűrű esetén óhatatlanul felmerül az eljegyzés lehetősége! Tanzanit köves gyűrűknél ez különösen aktuális, hiszen az “Új kezdetek kövének” jótékony támogatása minden ifjú párnak hasznára válhat.

A Tanzanit ibolyakék árnyalatai miatt elsősorban az ezüst és fehérarany ékszerekben mutat jól. Ez viszont ne bátortalanítson el senkit se Tanzanit eljegyzési gyűrű választásától! A karikagyűrű is lehet fehéraranyból!

5. Tanzanit kombi

Önmagában is ragyogó a Tanzanit ásvány. Ezüstbe foglalva válik a mindennapokban is alkalmazható ékességgé. Ha kiegészítjük más ásványokkal, mint természetes cikrón, fehér topáz, gyémánt vagy más színtelen, esetleg fehér kővel, varázslatosan csillogó ékszerészeti műremeket kapunk. Legyen a része akár karkötőnek, nyakláncnak, fülbevalónak, gyűrűnek, brossnak, a Tanzanit ékszer egyedivé teszi viselőjét. A garantált ragyogásért válasszunk az Ékszerakció.hu oldaláról a tanusítvánnyal rendelkező Tanzanit ékszerek közül!