Mit tartalmaz az ideális lótáp?

lótáp

Az egészség megőrzése ugyanolyan fontos feltétel az állatok részére, mint ahogy az az embereknél tetten érhető. A fittség hiányában ugyanis egy jószág nem tud megfelelően teljesíteni. Természetesen ez függ a fajtól. Egy tehénnel vagy birkával szemben teljesen mások az elvárások, mint a lovak esetében. Nem véletlen tehát, hogy hangsúlyt kapnak az igen professzionális lótáp változatok, amelyek külön típusokra vannak osztva.

A jó erőnlétnek alapja a megfelelő mennyiségű mozgás, a tiszta ivóvíz és persze a tápanyagokban gazdag élelmiszer. Sajnos ezek előállítása ma már sokkal nehezebb, mint volt az régen, éppen ezért van szükség a lótáp beszerzésére és célirányos használatára.

Helianthus Senior lótáp

A szabadban legelésző lovak képe sokakban él, de vannak olyan időszakok, amikor a kövér fű nem áll rendelkezésre és csak szénával lehet azt pótolni. Az sem ritka, hogy az idősödő egyedek már nehezebben emésztik meg a cellulózt, ezét szükségük lehet olyan speciális lótáp kiegészítésre, ami tartalmaz sajátos összetevőket. A Helianthus Senior kimondottan az idős és érzékeny gyomorral rendelkező állatok részére lett kifejlesztve.

A lótáp fehérje tartalma alacsony, miközben az esszenciális aminosav mennyisége igen magas értéket képvisel. Található benne még búza, árpa, szárított répaszeletek, máriatövis mag dara, lenmag, kalcium-karbonát. A pontos összetételről a helianthus.gravetti.hu oldalon tudhat meg többet, ahol egyúttal a lótáp megrendelésére is lehetőség kínálkozik. Kedveskedjen kedvencének egyedi menüvel, hogy hosszú időn keresztül kiváló állapotban élhessen.