Nem bonyolult a komposztáló alkalmazása

komposztáló

Az szokták mondani, hogy a természet sosem termel szemetet, hiszen minden, ami keletkezik, könnyen visszakerül a körforgásba. A szabadban nincs szükség komposztáló alkalmazására, mert ez a folyamat gyorsan megtörténik a különféle szervezetek által. A háztartások azonban másképpen működnek, mint a fás-füves élőhelyek. A konyhában, vagy éppen a kertben keletkező szerves hulladékot érdemes bevonni az újrahasznosításba, mivel azok elszállítása csak nagyobb energiaigénnyel párosulna.

Felesleges a leveleket, zöldségmaradványokat zsákba tenni, amikor adott egy komposztáló, amiben jól elhelyezve a komponenseket néhány hónap alatt azokból tápanyagban gazdag korhany keletkezik.

Milyen az ideális komposztáló?

Bár külön komposztáló alkalmazása nélkül, csak halmokba rakva is elvégezhető a művelet, azért a lefedhető és kis területen elhelyezhető egységek gyakran szolgálnak hasznos társként a szűkös udvarokban. A sunikft.hu kínálatában elérhetők az Ego-Master, Eco-King, Thermo-King komposztáló ládák egyaránt. Az űrtartalom típustól függően 300-900 liter között változhat. Hasznos kiegészítő még a talajrács, ami gátat szab a nagyobb testű élőlények komposzthalomba való költözésének, ami során széttúrnák azt.

A 100 %-ban újrahasznosított PP műanyagból készült, ultraviola sugárzással és környezeti hatásokkal szemben ellenálló komposztáló nagyméretű betöltő és kivételi nyílással rendelkezik, valamint el van látva szellőzőkkel. Amire mindenképpen figyelni kell az az optimális nedvességtartalom, a megfelelő szemcseméret arány, illetve a nyers és száraz anyagok ideális egyensúlya, mivel csak így veheti kezdetét a sikeres korhadás.