Nyílászáró csere 3 millió forint támogatással – erre ügyeljen!

Ha már régóta tervezgeti az nyílászárók cseréjét, itt a lehetőség hogy ténylegesen belevágjon, ugyanis akár 3 millió forintos állami támogatást is igényelhet ablakcserére! Lejjebb részletesen kifejtjük, hogy mikortól és hogyan vehető igénybe ez a támogatás. Tartson velünk és cseréje le ablakit már idén tavasszal 3 millió forint állami támogatással! A cikkünkben minden kérdésre választ kaphat!

Mikortól vehető igénybe az állami támogatás?

A támogatást 2021. január elsejétől lehet igénybe venni. Minden számlának a kiállítási idejének régebbinek kell lennie mint január elseje. Így idén tavasszal már fel tudja használni a támogatást!

Meddig tudom igénybe venni a 3 millió forintos támogatást?

Az állami támogatás 2022. december 31-ig vehető igénybe. Tehát, mint említettem minden számla kiállítási ideje 2021 január után kell, hogy történjen, viszont nem lehet régebbi, mint 2022 december 31!

Honnan tudom, hogy jogosult vagyok a támogatásra?

Mindenki jogosult a támogatásra, aki legalább egy gyermeket nevel. Már a terhesség 12. hetétől is igényelhető, viszont a gyermek életkora nem haladhatja meg a 25 évet. A jogosultság nem függ attól, hogy a gyermek dolgozik-e, viszont muszáj, hogy az igénylővel,

tehát a gondviselőivel egy háztartásban éljen. Fontos, hogy az igénylőnek rendelkeznie kell TB viszonnyal.

Mekkora összeget tudok igényelni?

A támogatás mértéke az elköltött összeg fele lehet, viszont legfeljebb három millió forint, ehhez értelemszerűen hatmillió forintot kell elkölteni. Mint említettem a költségeket számlával kell igazolni, mind az anyagköltségeket, mind a munkabéreket. Ha ténylegesen hatmillió forintot költ el, az elköltött összegről szóló számlákból vagy a munkadíjnak, vagy az anyagköltségnek el kell érni a költségvetés 50%-át! Minimum összeg természetesen nincs, így hatmillió forintig bármekkora összeg felét visszaigényelheti.

Hogyan tudom igazolni, hogy tényleg nyílászáró cserére költöm az állami támogatást?

Különböző kategóriák vannak meghatározva, hogy mire lehet támogatást igényelni.

Az egyik kategória: “külső nyílászáró lecserélése, árnyékolók, redőny, spaletta, belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök építése, felújítása vagy cseréje”. Ez vonatkozik az ablakcserére. Eszerint maradéktalanul fel tudja használni az összeget az nyílászárók cseréjére. Miután megkezdődtek a munkálatok, Önnek számlákkal kell igazolni a költségeket, amit az utolsó pontban részletezünk.

Hogyan kell rá jelentkezni?

Minden munkálatról vagy anyagköltségről kiállított számlát meg kell tartania, amit elküldhet a Magyar Államkincstárnak. Az otthon felújítási részletes tájékoztatót le tudja letölteni a Magyar Államkincstár oldaláról, ahol pontosan olvashat az igénylés menetéről.

Most már tényleg nyakunkon a tavasz, így valóban érdemes belevágni a nyílászárók cseréjébe, főleg ilyen kedvezményesen, a három millió forintos állami támogatás mellett. Válassza ki még ma álmai ablakát!