Ragasztó purhab felhasználási felületei

Mivel a purhabokról kiderült, hogy nem csak kiváló tömítők és szigetelő anyagok, így tovább fejlesztették a másik tulajdonságát is, ami a tapadás. Ennek a tovább fejlesztett verziója a ragasztó purhab vagy ragasztóhab, mely megőrizte a purhabok tömítő és szigetelő tulajdonságát is. Ezeknek a ragasztóhaboknak nagy előnye, hogy aeroszolos (HFCKW és FCKW mentes) kivitelénél fogva a felhasználása igen könnyű, gyors, és tiszta munkát eredményez. Ráadásul ezek használatával már a hang-, és hőszigetelésre sem kell plusz energiát fektetni, hiszen ellátja ezeket a feladatokat is. Továbbá a habarcs nélküli ragasztásnak köszönhetően kevesebb hulladék keletkezik, valamint a por és a cement nélküli ragasztás miatt a környezetre ható terhelés kisebb.

A ragasztó purhab nagyon sokféle felületen használható, szárazépítészetben kiválóan ragasztható vele például a gipszkarton, rétegelt lemez, ablakkeretek, párkányok stb. Az épületgépészetben is tökéletesen használható akár a csövek szigetelésére, vagy az áttörések kitöltésére. Ezeken a felhasználási területeken kívül használható még fa, OSB, parafa, kőzetgyapot, kemény műanyagok, fémek, beton ragasztásához, tömítéséhez. Tulajdonságai közé tartozik, hogy igen könnyű vele dolgozni, gyorsan és erősen ragaszt, jó hézagkitöltő, hang-, és hőszigetelő, felhordásra kész állapotú, így nincs semmi egyéb teendő vele.

Elérhető és beszerezhető bármely ember számára, szinte minden barkácsüzletben, építőanyag-telepeken, vagy nagyobb áruházban beszerezhető. Ráadásul vannak külön erre szakosodott weboldalak, melyek pontosan leírják, a ragasztóhabok felhasználási javaslatát, valamint részletes leírást ad használatukról.