Purhab szigetelés – Miért jó választás?

A homlokzati falak hőszigetelése mellett gondoskodni kell az épületszerkezet egyéb részeinek védelméről is, úgy mint az aljzat-, vagy épp a tetőszigetelés esetében. Egy átlagos épület mindenkori hőveszteségének 10-15%-a a tetőszerkezeten érhető tetten, így ha ennek minősége nem kielégítő, évente sok tízezer forinttól eshetünk el. Nem mellesleg a tetőtér szigetelése az épület vízszigetelésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. Napjainkban a lehető legjobb módszer a tetőtér hatékony hő-, és vízszigetelésére a purhab szigetelés. Az alábbi cikkben erről olvashat bővebben.

Tetőtér szigetelése purhabbal

A padlás, tetőtér szigetelése során gyakran okoz problémát, hogy a klasszikus tömör lemezes szigetelőanyagok, mint például az ásványgyapot vagy a polisztirol nehezen applikálhatók fel a cserép, pala, lemez, zsindely stb. felületekre, nehéz őket úgy méretre vágni, hogy tökéletesen illeszkedjenek és idővel könnyen le is válhatnak. Ezzel ellentétben a purhab szigetelés szinte bármilyen felületen probléma nélkül, gyorsan és egyszerűen alkalmazható, ha a kivitelezést szakavatott kezek végzik.

 

Hazánkban a Pur-Centrum Kft. a purhab szigetelés specialistája, hiszen ez a profi szakemberekből álló csapat már 15 éve foglalkozik hőszigeteléssel, azon belül is a fújt purhab szigeteléssel. Országszerte vállalják lakóépületek; ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi egységek; csarnokok; közintézmények stb. szigetelését szórt purhab technológiával. Szolgáltatásaik minőségét jól mutatja, hogy 15 év garanciát vállalnak munkájukra. Keresse őket bizalommal!

A purhab szigetelés főbb előnyei

A purhabnak számtalan előnye van, amelyeknek köszönhetően gyorsan népszerűvé vált a hőszigetelés terén. A tetőtér szigetelését megnehezítő szarufák, gerendák, egyéb akadályok sem jelentenek kihívást, hiszen a folyékony formában felhordott purhab percek alatt akár a százszorosára is expandál, melynek köszönhetően minden apró rést és repedést kitölt, megelőzve ezzel a hőhidak kialakulását.

A purhabos szigetelésnek van úgynevezett nyitott-, és zártcellás változata is. A tetőtér szigetelése során utóbbit érdemes alkalmazni a járható felületek kialakításához. Ez egy sokkal tömörebb és strapabíróbb felületet fog alkotni, amely egyben vízálló is, így nincs szükség külön vízszigetelésre sem. Amennyiben bármilyen módon ki szeretné használni a padlásteret, úgy mindenképp érdemes a purhab szigetelés mellett letenni a voksát, hiszen kis önsúlya miatt nem terheli meg a tetőszerkezetet, de nyugodtan pakolhat rá. Természetesen a hőszigetelés terén kimagasló értékeket nyújt a maga 0,023W/mK és 0,024W/mK közötti hővezetési tényezővel. Emellett önkioltó tűzvédelmi besorolással rendelkezik és környezetbarát megoldásnak minősül.

Mindazonáltal bizonyos helyeken, mint a szarufák környékén, nyitott cellás habot érdemes használni, mivel ezek páraáteresztő tulajdonsággal bírnak, így megelőzhető a penészedés, gombásodás.