Roto tetőablak – egyszerűen beépíthető megoldások

Egy élettér változásai

A tetőterek lakótérként való hasznosításáról megoszlanak a vélemények, de tény, hogy megléte nagyobb mozgásteret biztosít. Egy komfortos helyiség kialakításának alapját a fény bejutását lehető tevő ablakok is képezhetik. A tetőtér e szempontból speciális megoldást kíván.

Egy lakás, de főleg egy ház esetén gyakran hangzik el, hogy teljesen sosem készül el. Mindig felmerülnek ugyanis kisebb-nagyobb fejlesztési lehetőségek, változtatási igények, adott esetben bővítés, terjeszkedés. Ez persze az élet velejárója, egy megszokott élettér is unalmassá válhat egy idő után, így nem csoda, ha időről-időre mindenkiben felmerül a módosításra való igény. Kérdés persze, hogy ez mekkora léptékű megújulás.

Gyakori opció például a tetőterek beépítése vagy valamilyen módon történő hasznosítása. Lakótér, tárolóhely, valamilyen extra helyiség is az ötletek palettáján lehet, természetesen abban az esetben, ha a ház vagy lakás rendelkezik ilyen térrel. Tulajdonképpen még az sem jelent problémát, ha eredetileg nem volt ilyen szándéka a lakóknak és nem is teljes mértékben ennek megfelelően lett megépítve a felső rész. A Roto tetőablak segítéségével kiváló kiindulási alapunk lehet a tetőtér megújítására.

Fényes megoldások

Nem véletlen, hogy egy helyiség megújítását, berendezését éppen a Roto tetőablak példájával kezdtük. Egy lakótér lelkét és hangulatát ugyanis alapjaiban befolyásolja az oda bejutó levegő és fény. A helyzet mai állása szerint ezt pedig a legegyszerűbben ablakokon keresztül oldhatjuk meg. A legtöbben élnek-halnak a fényes terekért, a hatalmas üvegfelületekért, melyeken keresztül szabadon áramolhat a szobákba a napfény és a levegő.

Egy tetőtér esetén ez ugyanúgy igaz, ráadásul a szellőzés itt még kiemeltebben fontos lehet. Egy ablak beépítése ebben az esetben azonban némiképp trükkösebb, hiszen ezek a helyiségek jellemzően döntött, egy bizonyos szögben álló felfelületekkel rendelkeznek. Erre kínál megoldást a Roto tetőablak kínálata, hiszen a termékek eleve ilyen célra készültek. Segítségével a tetőtéri helyiségek is probléma nélkül „világosíthatók fel”.

Készen kapott megoldás

A Roto tetőablak kínálata számos különböző megoldásra nyújt lehetőséget, melyek gyakorlatilag személyre és szobára szabottak. Az ablakok pontos méretei és kivitele elsősorban a vásárlói igényeken múlik, vagyis azon, hogy mennyi fényt szeretnének beengedni a tetőtérbe. Ezen kívül fontos döntő faktor a tető dőlésszöge, hiszen ez már önmagában is képes meghatározni a lehetséges opciókat. Ezekből azonban bőven akad majd, így mindenki bátran válogathat a Roto tetőablak megoldásaiból.

A tetőablakok beépítésre készek, így ez a munkafázis is kifejezetten könnyedén elvégezhető. A különböző elérhető kiegészítők, redőnyök, fényzáró rolók és más szigetelési megoldások pedig még tovább képesek növelni a szigetelési hatékonyságot és esztétikumot. A Roto tetőablak elegáns, kényelmes és gyors megoldást kínál tehát mindazok számára, akik tetőtér beépítését tervezik és szeretnék ha kellő mennyiségű fény jutna a szobába.